Sa ei ole sisse loginud. Sisse logimiseks kasuta sama kasutajanime ja parooli nagu toitumisprogrammis
Tere,
kui kehamassi(BMI) index on 16,6 - siis mida süüa nagu rohkem või millest alustada täpsemalt? Eriti veel siis, kui isu puudub.
Eemal
Tere
Abi oleks kindlasti arsti või toitumisspetsialisti poole pöördumisest. Nemad oskaksid koostada sobiva toitumiskava, mis aitaks kaalus juurde võtta.
Kasu oleks ka sportimisest, aktiivsest liikumisest, kuna see tekitab näljatunnet ja lisab lihasmassi. Peale treenimist tuleks süüa kaloririkkamaid toite.
Menüü peaks olema mitmekülgne ja tasakaalustatud, oluline on et organism saaks kätte kõik vajalikud toitained.
Kehakaalu suurendamise puhul on oluline end tasapisi sööma harjutada. Oluline on korralik ja toitev hommikusöök ning suurendada võiks päevaste toidukordade arvu. Kehakaalu suurendamiseks tuleks kindlasti süüa proteiinirohkeid – liha, kala, muna, piimatooteid – ja süsivesikuid sisaldavaid toite.
Eemal
Ma olen alakaaluline olnud juba 9 aastat (pikkus 169 cm ja keskmine kaal 47-48 kg). Pärast pool aastat shapingus käimist saavutasin oma kehakaaluks 50,9 kg, muidugi see kõik lihasmassi näol. Olen nõus Epp'uga, et sportimine tekitab näljatunnet ning sel juhul on siis väga oluline süüa õigeid asju, nt keedumuna, banaan, jogurt pähklite-rosinatega, enne trenni müsli jogurtiga. Alakaalulised tohivad ju süüa kõike, mille järele on isu, sest ohtu paksuks minna pea polegi. Samas soovitan jääda tervislikkuse piiresse, sest oma organismi rämpsuga pole ka mõtet koormata... tulevad muud hädad.
Alakaalu põhjuseks võib olla ka mingi nn sisemine probleem: seen, soolte ebaefektiivne töö. Ise olen palju abi ja infot saanud dieediõelt, Ravi tn 18, Ida-Tallinna Keskhaigla polikliinik. Soovitan!
Eemal
Niimoodi ju raske sulle nõu/soovitusi anda, kui ei tea ei sinu liikumisharjumusi ega menüü koostist - äkki alustaks sellest? :)
Eemal